PEACE in the PARK mee denken en doen op 7 augustus

08-07-2023

Stroom jij ook mee?

Kom dan als organisatie of als vrijwilliger naar onze volgende bijeenkomst op 

maandag 7 augustus 11.00 uur 

bij het Vredesburo, Grote Berg 41 in Eindhoven en help mee om dit event door denken en/ of doen vorm te geven!


De locatie is gekozen in de lijn van het doel van dit event 'de wereld te ondersteunen en een beetje beter te maken'!

De Dommel en alle zij stroompjes in haar stroomgebied die in het Anne Frankplantsoen samen komen zijn ook een metafoor voor de toe stroom naar het PIP festival door o.a. Vredestalentenjacht, de Dag van de Aarde en de Dag van Europa.


Verslag 10 maart 2023

Het dient een informatief, creatief en tegelijkertijd interactief en inclusief evenement te zijn (interactieve inclusiviteit), zowel voor volwassenen als kinderen en ook aansprekend voor alle in Eindhoven aanwezige nationaliteiten.

Zoveel mogelijk verschillende groepen en organisaties uitnodigen die bereid zijn (kosteloos) mede vorm te geven en/of zich te presenteren (vredesgroepen/-organisaties; klimaatgroepen/-organisaties).

Het Peace in the Park festival moet een caleidoscoop bieden van projecten ter bevordering van de vrede. Ten opzichte van vorig jaar moeten we nu gestructureerd meerdere groepen/organisaties uitnodigen hun bijdrage te leveren op deze dag. Vorig jaar was mooi en goed als eerste keer, maar onevenwichtig. Naast standhouders meer aandacht voor mensen/organisaties die tijdens het festival activiteiten willen organiseren.

Volgens Hans (Vredesburo) zijn er 2 belangrijke redenen om aan een betere wereld te werken; ten eerste omdat dat rationeel, moreel noodzakelijk is en ten tweede omdat we daarvoor op de wereld zijn. Jos onderschrijft dit, gebaseerd op de uitspraak van Bahá'u'lláh dat "het doel waarvoor sterfelijke mensen, vanuit het volslagen niets, in het rijk van het zijn zijn getreden, is dat zij kunnen werken aan de verbetering van de wereld en eensgezind en harmonieus samenleven."

Vredesburo is hoofdorganisator en financier van het Peace in the Park festival.


een eerste brainstorm

heeft er plaats gevonden op vrijdag 10 februari om Peace in the Park 2023 vorm te geven.

We kijken met tevredenheid terug naar het Peace in the Park event in 2022. Voor dit jaar zouden we meer groepen vertegenwoordigd willen zien. Dus meedenkers en doeners gezocht!

Meld je aan via peaceinthepark@gmail.com of bel met Kees 040-2444078 of kom naar de volgende ontmoeting in het Vredesburo op 10 maart 13.00 uur.