Peace in the Park 2023

Peace in the Park 2023

Verslag 10 maart 2023

Het dient een informatief, creatief en tegelijkertijd interactief en inclusief evenement te zijn (interactieve inclusiviteit), zowel voor volwassenen als kinderen en ook aansprekend voor alle in Eindhoven aanwezige nationaliteiten.

Zoveel mogelijk verschillende groepen en organisaties uitnodigen die bereid zijn (kosteloos) mede vorm te geven en/of zich te presenteren (vredesgroepen/-organisaties; klimaatgroepen/-organisaties).

Het Peace in the Park festival moet een caleidoscoop bieden van projecten ter bevordering van de vrede. Ten opzichte van vorig jaar moeten we nu gestructureerd meerdere groepen/organisaties uitnodigen hun bijdrage te leveren op deze dag. Vorig jaar was mooi en goed als eerste keer, maar onevenwichtig. Naast standhouders meer aandacht voor mensen/organisaties die tijdens het festival activiteiten willen organiseren.

Volgens Hans (Vredesburo) zijn er 2 belangrijke redenen om aan een betere wereld te werken; ten eerste omdat dat rationeel, moreel noodzakelijk is en ten tweede omdat we daarvoor op de wereld zijn. Jos onderschrijft dit, gebaseerd op de uitspraak van Bahá'u'lláh dat "het doel waarvoor sterfelijke mensen, vanuit het volslagen niets, in het rijk van het zijn zijn getreden, is dat zij kunnen werken aan de verbetering van de wereld en eensgezind en harmonieus samenleven."

Vredesburo is hoofdorganisator en financier van het Peace in the Park festival.